Арыктоого жардам берген айрым жашылчаларга брокколи, шпинат, капуста, калемпир, түстүү капуста, спаржа, жана жалбырак салаты. Алар аш болумдуу заттарга бай, калориясы аз жана жипчелери көп болгондуктан, өзүңүздү ток сезүүгө жардам берет.
Эң пайдалуу жашылчаны аныктоо кыйын, анткени ар бир жашылчанын өзгөчө азыктык касиеттери бар. Бирок, шпинат сыяктуу жашыл жалбырактуу жашылчалар, кале, жана жалбырак салаты, адатта, эң пайдалуу деп эсептелет, анткени аларда витаминдер, минералдар жана антиоксиданттар көп.
Эң пайдалуу 3 жашылча төмөнкүлөрдү камтыйт:
1. Брокколи: С витаминине, к витаминине, фолий кислотасына, калийге жана антиоксиданттарга бай. Ал ошондой эле жипчелерди камтыйт жана калориясы төмөн.
2. Шпинат: ал антиоксиданттарды жана сиңирүүнү жакшыртууга жардам берет.
3. Капуста: капустанын бардык түрлөрү, анын ичинде ак капуста, брюссель өсүмдүктөрү жана түстүү капуста С жана А витаминдер бар.