Италияда алма уксусу салаттарга кошулат, Кореяда – фо-бо шорпосу, Японияда суши күрүчү ансыз жасай албайт. Алма эмульсиясынын пайдасы тууралуу кептер көп, ал тамак жасоодо гана эмес, сулуулук каражаты катары да колдонулат. Бирок бул продукт коопсузбу? Жалпы практикалык дарыгерлер алма сиркесин өтө кылдаттык менен кабыл алуу керек деп эсептешет.
Адистердин айтымында, алма сиркесин ашыкча колдонуу тиштин эмалынын бузулушуна алып келет. Жүрөк айлануу, зарна жана диарея да болушу мүмкүн.
Ошондой эле кээ бир дары менен шайкеш келбейт: инсулин, диуретиктер жана ич алдырма болушат.
“Алма сиркесин кошумча катары кабыл алуудан мурун дарыгериңиз менен кеңешүү маанилүү”, – деп баса белгилешет эксперттер.