Айран негизи каймактын кошумча продуктусу. Бул майсыз, ичке жана бир аз кычкыл калдык суюктук, сиз каймакты же сүттү сары майга айландырганда пайда болот. Андан кийин дүкөндөрдө сатып алса болот, ошондой эле айрандын соода түрү бар. Бирок майсыз сүткө зыянсыз сүт кислотасы бактерияларын кошуп өстүрүлөт деп айтышат. Кайсы сортту тандабаңыз, айранды ичүүнүн же тамакка кошуунун көптөгөн пайдасы бар. Бул жерде сиз билишиңиз керек болгон сары сүттүн кээ бир маанилүү пайдасы бар.
Биздин тамак сиңирүү системабызды жакшыртуу
Айрандын курамында пробиотиктер бар, алар биздин ичегилердин ден соолугуна же тамак сиңирүүсүнө пайдалуу болгон тирүү бактериялардан башка эч нерсе эмес. Өсүп бара жаткан изилдөөлөр көрсөткөндөй, пробиотиктери бар тамак-аш же суусундуктар мындай өжөр сиңирүү ооруларын дарылоого жардам берет. ден соолук маселелери дүүлүктүрүүчү ичеги синдрому катары. Оор тамактан кийин сизге дайыма бир стакан тынчтандыруучу айран ичүү сунушталат. Себеби пробиотиктерге бай айран денеңизди муздатып, ашказаныңыздын дубалдарын каптап турган майларды жууп салышы мүмкүн.
Ошондуктан, сиз тамак сиңирүү көйгөйлөрүнө туш болсоңуз, айран сизге чоң пайда алып келет.
Кеңеш: Тамакты тез сиңирүү үчүн бир стакан айранга бир аз зире порошок жана майдаланган имбирь кошуңуз.